Information

Vetgirig.nu startades 2004 och målet är att den ska väcka intresse för att lära sig lite nya saker på ett lekfullt sätt.

Allmänt

Svar på vanliga frågor finns nedan. Allmänna frågor om sajten eller spelen tar du med fördel i vårat öppna forum om du är medlem.

Det finns även en wiki-baserad guide (drivs ej av oss) om vetgirig som beskriver vissa saker om sajten.


Vill du komma i kontakt med oss? Gå till vårat kontaktformulär eller skicka ett meddelande via e-post till info@vetgirig.nu (om svaret inte finns i vår FAQ nedan).

Det finns även tre systersajter på engelska, spanska respektive finska. De heter Quiz4fun, Quiz Genial respektive Visakisa.

Följ vetgirig.nu på Följ vetgirignu på X/Twitter.

Vanliga frågor

Innan du kontaktar oss. Se om svaret på din fråga finns bland dessa vanliga frågor...


Allmänt/medlemskap

Via länken Glömt lösenord (uppe till höger under 'Logga in') så kan du begära ett mail med en länk för att resetta dina inloggningsuppgifter. Det skickas till registrerade e-postadress. Du måste känna till e-postadress eller medlemsnamn. Om du inte får något e-postmeddelande till din adress, kontrollera att du inte har något spam-filter där mail från vetgirig fastnar.

Om du inte har access till din registrerade e-postadress och har glömt ditt lösenord kan vi tyvärr inte göra något.

Du kan alltid logga in på vetgirig.nu och följa länken under Aktuellt (via klock-ikonen uppe till höger) om du inte fått mailet.
Detta förutsatt att du är medlem på sajten på den e-postadress det gäller.

Vi skickar alla mail på samma sätt. Om våra mail inte når dig får du dubbelkolla att du angett rätt e-postadress och kontrollera spam-filter etc. på din sida.

Om du deltar i en privat liga kan du be administratören för ligan att skicka om ev. saknad matchlänk.

Du byter e-postadress på din registrerad medlem genom att klicka på Inställningar (uppe till höger på sidan) när du är inloggad på sajten.

Om det gäller en privat liga, där du inte deltar med ditt medlemsnamn, så kan du byta e-postadress via länken längst ner i match-mailet, eller genom att kontakta ligans administratör.

Vår rekommendation är att varje person bara har ett konto/en medlem på vetgirig.nu.

Det är inte tillåtet att försöka få fördelar i en tävling genom att delta med flera medlemsnamn i en och samma tävling. Ser vi att detta sker kan vi radera medlem från tävling och/eller sajt.

I vissa tävlingar/sammanhang kan det krävas verifierat medlemsskap genom att koppla ett unikt mobilnummer till medlemmen. Detta görs under inställningar för medlem.

Vetgirig ägs och drivs av Conny TeknikKonsult i Stockholm AB (CTKonsult) sedan 1/9 2022.

Tidigare ägare var Vetgirig - frågesport och allmänbildning AB och innan dess ServIT AB som skapade sajten från början.

Ett tag var även Bonniers ägare av sajten (2007-2012).

Logga in och gå till Inställningar (uppe till höger) när du är inloggad. Där kan du avregstrera dig från sajten.

För att gå ur enskilda tävlingar/ligor klicka på länken i matchmail för avregistering eller gå in på tävlingens sida när du är inloggad.


Om ämnen och funktioner

I anslutning till frågan finns (nästan alltid) en länk för att felanmäla en fråga. Använd denna när du ser något som är fel så kikar vi på detta och rättar ev. felaktigheter. Felanmälningssidan öppnas i en ny flik så du kan göra detta mitt i en match utan problem, du kan fullfölja din felanmälan efter matchen är färdigspelad.

En felanmälan gör sajten bättre, dock påverkas inte rättningen av en fråga retroaktivt.

Vi kan inte ta emot felanmälningar på annat sätt eftersom det är svårt (och tidskrävande) att hitta en specifik fråga annars.

Tyvärr händer det att tekniken strular någonstans. Vi kan inte göra något åt avbrutna matcher i efterhand. Du får ta nya tag helt enkelt.

Tänk på att alltid bara klicka en gång på knapparna, att inte ladda om sidan eller att använda webbläsarens framåt- resp. bakåt pilar under en match.

Alla ämnen får tre mätvärden på sajten. Dessa är:
Betyg. Summering av spelarnas betygsättning av ämnets kvalitet.
Popularitet. Värder speglar hur ofta ett ämna väljs i Snabbtest och Utmaning.
Svårighet. Värdet räknas ut efter hur många frågor som besvaras rätt.

På liten skärm (mobil/surfplatta) visas en begränsad mängd information (ont om plats). All information som tidigare visats (i tabeller etc) visas fortsatt på stor skärm. På liten skärm kan man vända den i liggande läge, visa webbsidan i "datorläge", eller zooma ut för att se "allt".

Samsung/Samsungs inbyggda webbläsare Vänd skärm till liggande läge så visas alla info.

Samsung/Chrome Klicka på prickarna uppe till höger. Välj "Datoranpassad" så visas full skärm.

iPhone/Safari Klicka på bokstäverna nere till vänster. Klicka på "lilla a" tills full skärm visas.

De frågor som innehåller ett ljud använder mp3. Den webbläsare du använder behöver alltså klara att spela mp3-filer. I vissa webbläsare kan det krävas ett tillägg (add-on) för att hantera detta. Sök efter add-on för mp3 i din webbläsare.

Om du inte får det att fungera så kan du välja bort ljudfrågor under inställningar för din medlem. Det gör att du slipper ljudfrågor i de allra flesta tävlingarna (undantag för vissa privata tävlingar där detta avgörs av ligans ägare).

Statistik
Förra veckanVeckan innan detändring
Inloggade79788253-275
Besök52627103850-51223
Nya medlemmar3138-7
Spelade dueller45314351180
Deltagare i Vetligan63626442-80
Deltagare i Topplistan2911289318
Aktiva privata ligor525528-3
Besvarade frågor33559128862846963
Hanterade felanmälningar108137-29
Annonser